decembrie 11, 2022 Danci Daniel

Agenția de Credite și Burse de Studii anunță lansarea programului de burse de cercetare și formare postuniversitară și postdoctorală “Vasile Pârvan” la Accademia di Romania din Roma și “Nicolae Iorga” la Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica din Veneția, instituite prin H.G. nr. 101/2002, modificată prin H.G. nr. 918/2011, pentru un număr de maximum 150 de luni de bursă.

  • bursele “Vasile Pârvan” și “Nicolae Iorga” se acordă pentru următoarele domenii: istorie și științe sociale, arheologie, arhivistică, biblioteconomie, filologie clasică și modernă, istoria artei și arhitectură, literatură și studii literare, arte, științe economice și științe exacte;
  • bursa se acordă pentru o perioadă de minimum două luni consecutive și maximum doi ani universitari consecutivi;
  • Ministerul Educației, prin A.C.B.S., asigură o bursă de 500 de euro pe lună destinată asigurării cheltuielilor de întreținere în perioada stagiului de studii în străinătate (hrană, transport internațional, procurare de cărți și rechizite, asigurarea unor cheltuieli uzuale și, eventual, plata unor taxe școlare);
  • Ministerul Afacerilor Externe asigură cazarea gratuită a bursierilor la Accademia di Romania din Roma sau la Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica din Veneția și utilizarea spațiului de studiu și cercetare al celor două instituții.

 Bursele se adresează elevilor, studenților, medicilor rezidenți (pe perioada finanțată din bugetul Ministerului Educației), cadrelor didactice sau cercetătorilor din România care doresc să urmeze în străinătate:

  • studii universitare de licență / de masterat / de doctorat (complete sau parțiale);
  • stagii de cercetare / specializare (cu durata de 3 – 10 luni);
  • cursuri de vară de limbă, cultură și civilizație.

Mai multe detalii puteți găsi pe site-ul https://roburse.ro/ și în documentele atașate in linkul de mai jos.

https://drive.google.com/drive/folders/1W5Iy_jLfAzflQr9DRy6lf3U7Ln2alckQ?usp=share_link