LIGA STUDENȚILOR ”PINTEA VITEAZUL”  DESFĂȘOARĂ O NOUĂ EDIȚIE A PROIECTUL „NORD UNIVERSITAR”

aprilie 11, 2022
aprilie 11, 2022 Dragoş Bora

În această perioadă, Asociația Liga Studenților ”Pintea Viteazul”, prin intermediul  membrilor, vine în ajutorul elevilor din Maramureș și județele din apropiere.

Obiectivul general al acestui proiect este creșterea gradului de informare și susținerea elevilor atât din Maramureș, cât și din județele vecine, cu privire la oferta educațională din cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare.

Acest proiect cuprinde două etape. Prima etapă vizează membrii LSPV, care prin intermediul diferitelor activități învață să își gestioneze emoțiile, să lucreze în echipă și, totodată, să acumuleze informații  și abilități de public speaking. A doua etapă constă în realizarea propriu-zisă a campaniei de informare prin care membrii LSPV vizitează liceele  unde prezintă oferta educațională a Centrul Universitar Nord din Baia Mare.
Lipsa de informare, presiunea și dezorientarea cu privire la alegerea unei specializări în care vor să-și dezvolte cariera profesională, pe care o simt majoritatea elevilor din ani terminali, ne-a motivat să ducem mai departe acest proiect și să venim în ajutorul acestora. Întâlnirile din acest an vor avea loc în format fizic!

„Suntem încântați de faptul că anul acesta reușim să demarăm proiectul Nord Universitar în format onsite. După doi ani de pandemie în care am fost nevoiți să mutăm activitatea organizației în mediul online, inclusiv acest proiect de tradiție al LSPV, ne bucurăm că putem veni în ajutorul celor care sunt puțin confuzi în acest moment al vieții lor. Bineînțeles, nu pot să nu menționez implicarea și ambiția membrilor LSPV care au ales să se implice în acest proiect și să transmită mai departe lucrurile învățate pe parcursul lor în organizație. Îi felicit pe fiecare în parte și abia așteptăm să atragem noi studenți la una dintre  cele trei facultăți din cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare.” – Lorena Ungurean, Secretar General al Ligii Studenților ”Pintea Viteazul”

,,Proiectul Nord Universitar este important atât pentru noi, membrii asociației, cât și pentru elevii din anii terminali care trec printr-o perioadă plină de încercări. În urma activităților de pregătire am reușit să identificăm detaliile și problemele cu care viitorii studenți se confruntă. Ne bucurăm că în urma acestei experiențe am reușit să venim în atenția elevilor cu informații cât mai clare și mai concise. Prin acest proiect dorim să accentuăm faptul că mediul academic băimărean oferă un program de studiu de calitate și un mediu potrivit pentru dezvoltarea profesională și personală a unui elev.” – Adelina Muntean, Coordonator PR Nord Universitar.