STUDENȚII DIN BAIA MARE ÎȘI PREMIAZĂ PROFESORII

martie 6, 2019
Posted in Studenți
martie 6, 2019 Buda Andrei

Studenții Centrului Universitar Nord din Baia Mare au posibilitatea de a premia profesorii care îi inspiră, nominalizându-i la Gala Profesorului Bologna, care se va desfășura la Iași în data de 25 mai 2019.

Gala Profesorului Bologna este un proiect național al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), care a ajuns la a XII-a ediție. Scopul acestui proiect este să îmbunătățească sistemul de învățământ din România și să răsplătească profesorii care sunt adevărate modele pentru studenți, formând generații prin metode inovative de predare adaptate la nevoile și interesele studentului de azi.

Prima etapă a proiectului constă în pregătirea studenților evaluatori, care vor evalua profesorii nominalizați de studenții din România. În perioada 28 februarie – 3 martie 2019, au avut loc atelierele de formare ale studenților evaluatori în patru centre universitare: București, Timișoara, Iași și Cluj-Napoca, la care au participat și 5 membri ai Ligii Studenților ”Pintea Viteazul”.

Studenții evaluatori vor participa la cursurile și seminariile profesorului nominalizat, fără a perturba activitatea normală a orelor. După care, aceștia vor purta discuții cu studenții care participă la cursurile/seminariile/laboratoarele profesorului în cauză. Ulterior, după o documentare suplimentară, studenții evaluatori vor avea o discuție mai amplă cu profesorul nominalizat. Evaluarea se va face pe baza unei metodologii de evaluare complexă și obiectivă prin care se va decide dacă profesorul merită sau nu titlul de Profesor Bologna.

Această distincție este cu atât mai semnificativă, cu cât vine exclusiv din partea studenților – cei care sunt cei mai îndreptățiți să recunoască și să aprecieze performanța didactică a profesorilor lor.

Studenții pot să nominalizeze pe site-ul  www.profitari.ro, cadrele didactice pe care le consideră că merită să primească distincția de Profesor Bologna.

În Centrul Universitar Nord din Baia Mare sunt până în prezent 34 de cadre didactice care au primit distincția de Profesor Bologna.

„Am discutat cu colegii mei despre această experiență și putem să spunem că cea mai mare satisfacție pe care poți să o ai ca student evaluator este momentul în care îi anunți pe profesorii nominalizați că au fost propuși pentru a primi titlul de Profesor Bologna de către studenții săi. Sentimentul de mândrie și recunoștință care îi cuprinde, atât pe ei cât și pe noi, este superb, li se luminează fața, iar bucuria li se citește pe chip. Noi am avut ocazia să trăim aceste sentimente datorită oportunității oferite de LSPV, și implicit ANOSR. Mulțumim!”  – a spus Andreea Alexandra Terheș, student evaluator.

, , ,