Statutul burselor pe luna decembrie 2018

decembrie 20, 2018
Posted in burse
decembrie 20, 2018 admin

Pentru a clarifica situația burselor de pe luna decembrie a anului curent, vă informăm că  bursa pe luna decembrie nu a fost alocată integral în raport cu bursele pe lunile octombrie și noiembrie 2018. Motivul pentru acest lucru îl reprezintă alocarea bugetului din partea Ministerului Educației Naționale împreună cu gestiunea fondurilor proprii ale Universității Tehnice din Cluj-Napoca pentru anul universitar 2018-2019.

Pentru a clarifica, trebuie să menționăm că din partea M.E.N. a fost alocat echivalentul financiar a 1,5 burse/student în intervalul calendaristic octombrie – decembrie 2018. Este foarte important faptul că Universitatea Tehnică a făcut eforturi semnificative pentru a compensa acest lucru din fondurile proprii, și a asigura astfel nu doar bursa intergrală pe luna octombrie și jumătate din cea pe luna noiembrie, ci valoarea integrală pentru lunile octombrie și noiembrie, dar și 75% (trei pătrimi) din cea pe luna decembrie.

Din nefericire, fondurile proprii nu au permis acoperirea integrală a burselor pentru luna decembrie, motiv pentru care a fost acordat doar 75% din valoarea acesteia pe luna curentă. Cu toate astea, conducerea universității asigură că diferența de 25% aferentă lunii decembrie 2018 va fi compensată în luna ianuarie 2019, când valoarea totală a bursei acordate va fi 125% (doar pentru luna ianuarie, respectiv 100% pentru luna Ianuarie, cumulat cu 25% diferența restantă din luna decembrie).

Considerăm că aceste informații sunt utile pentru toți studenții bursieri și sperăm că am reușit să lămurim incertitudinile.

Mulțumim tuturor pentru înțelegere și de asemenea dorim să mulțumim conducerii UTC-N pentru eforturile depuse în gestiunea și acordarea burselor.

 

Pentru mai multe informații, echipa LSPV vă stă la dispoziție pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/lspv.bm/

, ,