Obligațiile studenților în sesiune

iunie 13, 2018
iunie 13, 2018 admin

Sesiunea tocmai a început, dar vacanța deja îți face cu ochiul? În perioada aceasta atât de aglomerată, îți venim în ajutor și îți prezentăm care sunt obligațiile tale! 

Obligația 1

Lucrările de la facultate pot deveni adevărate provocări în momentul scrierii lor. Înainte de a prelua ideile care ți se par cele mai adecvate, te informăm că, potrivit Art. 17, lit. e) din Codul drepturilor și obligațiilor studentului, ai obligația de a respecta drepturile de autor ale altor persoane și de a recunoaște paternitatea informațiilor prezentate în lucrările pe care le elaborezi.

 

Obligația 2

Fiecare lucrare este unică, iar ideile și ordinea lor diferă de la individ la individ. De aceea, îți amintim că, potrivit Art. 17, lit. g) din Codul drepturilor și obligațiilor studentului, ai obligația de a elabora şi susține lucrări de evaluare la nivel de disciplină şi lucrări de absolvire originale.

Obligația 3

În fiecare zi pot apărea situații în care să îți dai seama că un lucru nu ar trebui să se desfășoare într-un anumit mod, de aceea îți amintim că, după Art. 17, lit. h) din Codul drepturilor și obligațiilor studentului, ai obligația de a sesiza autorităților competente orice nereguli în procesul de învățământ şi în cadrul activităților conexe acestuia.

 

Obligația 4

Alegerea înscrierii la o facultate presupune totodată și adoptarea unui stil de viață civilizat, conform atât cu regulile unității de învățământ, cât și cu responsabilitățile unui cetățean corect. De aceea, după cum menționează și Art. 17, lit. j) din Codul drepturilor și obligațiilor studentului, în mediul universitar ai obligația de a folosi un limbaj şi comportament adecvate acestuia.

 

Obligația 5

Ți s-a întâmplat vreodată să nu poți utiliza materialele din universitatea la care studiezi în mod optim? Pentru a evita astfel de situații, conform Art. 17, lit. m) din Codul drepturilor și obligațiilor studentului, orice student are obligația de a păstra integritatea şi buna funcţionare a bazei materiale puse la dispoziţia sa de către instituţiile de învăţământ superior.

Înainte să-ți lași amprenta asupra unui lucru, gândește-te la cel care va veni după tine!

 

 Obligația 6

Ai luat parte la o situație care a dăunat bunei desfășurări a activităților de studiu individual (la bibliotecă, în sala de lectură etc.) sau general? Conform Art. 17, lit. o) din Codul drepturilor și obligațiilor studentului, atunci când asiști la o astfel de situație, ai obligația de a informa autorităţile competente pentru a se lua măsuri.

,