CUNBM – ÎNCĂ 6 PROFESORI BOLOGNA CARE NE INSPIRĂ

mai 8, 2018
Posted in Studenți
mai 8, 2018 admin

Șase cadre didactice ale Centrului Universitar Nord din Baia Mare au primit distincția de Profesor Bologna, ei vor fi premiați în cadrul Galei Profesorului Bologna, care se va desfășura anul acesta la Timișoara în data de 19 mai.

Gala Profesorului Bologna este un proiect național, de tradiție, al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), care a ajuns la a XI-a ediție.  Scopul principal al proiectului este îmbunătățirea sistemului de învățământ superior din România prin premierea și promovarea profesorilor ce formează generații, reprezintă adevărate valori și sunt modele pentru studenți.

Gala Profesorului Bologna este singura inițiativă studențească de a premia Profii Tari din învățământul superior românesc și singura distincție pentru cadre didactice bazată exclusiv pe aprecierea studenților.

Centrul Universitar Nord din Baia Mare se poate mândri acum cu încă șase Profesori Bologna:

Raul Florin-Drența – Facultatea de Inginerie

Melinda Achim – Facultatea de Litere

Liliana Voș – Facultatea de Litere

Mara Hajdu – Măcelaru – Facultatea de Științe

Rita Toader – Facultatea de Științe

Petrică Pop-Sitar – prorectorul Centrului Universitar Nord din Baia Mare

Prima etapă a proiectului constă în pregătirea studenților evaluatori, care au evaluat profesorii nominalizați de către studenții din România. Astfel, în perioada 8-11 martie 2018, s-au desfășurat atelierele de formare ale studenților evaluatori în patru centre universitare: București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, la care au participat și 3 membri ai Ligii Studenților ”Pintea Viteazul”: 

Puț Claudiu Olimpiu – 9 evaluări

Luis Nagy – 6 evaluări

Andreea Alexandra Terheș – 11 evaluări, fiind printre primii trei studenți evaluatori din țară cu cele mai multe evaluări realizate. Iată o parte din experiența ei:

„Premiem marii profesori care ne inspiră!” – acesta este deviza după care ne-am ghidat în <<misiunea>> noastră. Dacă până acum profesorii căutau studenți interesați, flexibili și pricepuți la ceea ce fac, acum noi am căutat profesorii cu aceste calități, plus multe altele care să reprezinte portretul Profesorul Bologna. Munca de student evaluator nu a fost una ușoară, dar de fiecare dată ne-am motivat în momentul în care vedeam profesori extraordinari. Sunt acei profesori care te fac să mergi cu plăcere la cursurile lor. Chiar aveam <<un avertisment>> la training care suna în felul următor : <<Atenție! Unii profesori pot crea dependență!>>

Noi am găsit acești profesori, care prin diferite metode te fac să asiști cu foarte mare plăcere la ore. Bineînțeles sunt profesori diferiți cu metode de predare diferite, dar toți cu același scop, iar acest scop ne motivează pe noi să-i încurajăm, să îi susținem și să-i premiem pentru ceea ce fac pentru noi, studenții.

Am discutat cu colegii mei despre această experiență și putem să spunem că cea mai mare satisfacție pe care poți să o ai ca student evaluator este momentul în care îi anunți pe profesorii nominalizați că au fost propuși pentru a primi titlul de Profesor Bologna de către studenții săi. Sentimentul de mândrie și recunoștință care îi cuprinde, atât pe ei cât și pe noi, este superb, li se luminează fața, iar bucuria li se citește pe chip. Noi am avut ocazia să trăim aceste sentimente datorită oportunității oferite de LSPV, și implicit ANOSR. Mulțumim!”  a spus Andreea Alexandra Terheș, student evaluator.