E RÂNDUL STUDENȚILOR SĂ-ȘI EVALUEZE PROFESORII

aprilie 13, 2018
Posted in Comunicate
aprilie 13, 2018 admin

Liga Studenților ”Pintea Viteazul” în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare desfășoară în perioada 2-22 aprilie 2018 „Evaluarea Activității Cadrelor Didactice”.

Scopul acestei acțiuni este de a asigura feedback-ul studenţilor referitor la activitatea  cadrelor didactice desfășurată la curs, seminar, laborator și proiect. „Evaluarea Activității Cadrelor Didactice” este  importantă  pentru studenții CUNBM deoarece aceștia au ocazia să evalueze profesorii prin completarea unui chestionar. În acest fel ei vor semnala eventualele probleme, oferind și posibile sugestii, iar profesorii vor ști ce să îmbunătațească în activitatea lor didactică. Astfel se creează un proces prin care crește calitatea învățământului superior.

Coordonatorii acestui proiect au fost aleși în funcție de experiența și activitatea lor în organizație, mai ales că în acest an universitar „Evaluarea Activității Cadrelor Didactice” se face o singură data pentru ambele semestre.

Coordonatorul general este Dumitru Pop, student al Facultății de Inginerie, iar coordonatorii pe facultăți sunt: Călin Terheș, Roxana Talpoș și Andrei Buda, fiecare de la facultăți diferite. Toată activitatea se desfășoară sub monitorizarea Vicepreședintelui Educațional LSPV, Cristina Cîmpan.

Chestionarele completate de către studenți vor fi centralizate și trimise coordonatorului Oficiului pentru Asigurarea Calității din Centrul Universitar Nord din Baia Mare.

Acest proiect este condiționat de ARACIS- Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior.

Activitatea ARACIS este într-o strânsă legătură cu organizațiile studențești. Ele având o atitudine deschisă spre cooperare și un grad mare de disponibilitate, au devenit parteneri egali și credibili în procesul de evaluare și asigurare a calității în învățământul superior din România.

„Dorinţa noastră legată de „Evaluarea activității cadrelor didactice de către studenți” este să le oferim studenților prilejul prin care ei să-și spună nemulțumirile sau sugestiile pe care le au pentru profesorii lor. Vorbind despre dificultatea proiectului, trebuie să amintesc că este o activitate care necesită timp și multă muncă din partea membrilor noștri. Dar având în vedere că în organizația noastră sunt voluntari care se mobilizează mereu când e vorba de  astfel de proiecte, sunt sigur că va fi o reușită ca în fiecare an. Menționez că anul trecut au fost completate aproximativ 10.000 de chestionare, iar anul acesta sperăm ca acest număr să crească.”  a declarat Alin Lucăcean, președintele Ligii Studenților ”Pintea Viteazul”.