10 STUDENȚI S-AU SPECIALIZAT

decembrie 14, 2017
decembrie 14, 2017 admin

În perioada 22-29 noiembrie, 10 tineri din județul Maramureș au urmat cursul gratuit de manager de proiect din cadrul proiectului STUDENTUL, MANAGERUL DE MÂINE, organizat de Liga Studenților ”Pintea Viteazul” cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș.

 

Liga Studenților ”Pintea Viteazul”, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș, a oferit celor 10 tineri un context în care au învățat mai multe despre importanța și coordonarea proiectelor, un curs dedicat viitorilor manageri de proiect. Cursul fiind acreditat ANC – Autoritatea Națională pentru Calificări.

Ei au avut ocazia să învețe de la specialiști din domeniu, dezvoltându-și aptitudinile de manager de proiect, respectiv de coordonare și organizare. Numărul locurilor pentru acest curs a fost limitat, iar selecția s-a făcut pe baza primului venit. Cursul s-a adresat masteranzilor și studenților din an terminal, iar cei din an terminal își vor putea susține examenul doar după susținerea examenului de licență.

Câteva dintre temele abordate la curs au fost: conceptul general de proiect, trăsăturile principale ale proiectelor, despre organizarea și planificarea pe care le impune orice proiect realizabil.

 

„În urma acestui curs am acumulat o serie de noi cunoștințe și totodată am dezvoltat cunoștințele de bază avute pe această tema. Suportul de curs a fost foarte bine pregătit astfel încât am putut să înțelegem mult mai ușor și să ne dăm seama și noi singuri de anumiți pași din curs. Legătura dintre trainer și cursanți a fost una amicală și sociabilă, astfel încât cursul s-a desfășurat într-un mediu plăcut tuturor.” a declarat Raluca Surduc, cursantă.