Taxe mai mari pentru Facultatea de Inginerie

iulie 25, 2016
iulie 25, 2016 admin

Liga Studenților ,,Pintea Viteazul își exprimă nemulțumirea față de decizia conducerii Universității Tehnice Cluj Napoca, de care aparține Centrul Universitar Nord din Baia Mare, de a mări taxa de școlarizare pentru viitorii studenți ai Facultății de Inginerie de la Baia Mare cu suma de 800 de lei.

 

Vineri 22 iulie, în cadrul ședinței Senatului Universității Tehnice din Cluj-Napoca, s-a aprobat regulamentul de taxe pentru anul univeristar 2016-2017. La propunerea conducerii executive, aceasta stipulează faptul ca taxa de școlarizare de la Facultatea de Inginerie a Centrului Universitar Nord din Baia Mare să sufere o creștere de 800 de lei, ajungând astfel la suma de 3300 de lei anual. În ciuda încercărilor de a negocia, precum și a voturilor împotrivă venite din partea studenților reprezentanți de la Baia Mare, regulamentul a fost aprobat în această formă prin votul majoritar al Senatului Universitar. Prin urmare, decizia va intra în vigoare începând cu anul universitar 2016-2017 și îi va afecta pe studenții din anul I ai acestei facultăți.

 

Liga Studenților ,,Pintea Viteazul” din Baia Mare își exprimă îngrijorarea și nemulțumirea față de adoptarea unei astfel de decizii. Organizația se ocupă de reprezentarea intereselor studenților și își dorește încurajarea tinerilor înspre a-și continua studiile, precum și un mediu academic cât mai accesibil pentru aceștia. Ei sunt de părere că o astfel de creștere va duce la o scădere a numărului de studenți, motivul principal fiind incnrcordanța acestuia cu mediul economic al orașului Baia Mare și a localităților din împrejurimi de unde provin studenții Facultății de Inginerie.

 

,,Ca reprezentanți ai intereselor studenților nu putem să fim de acord cu o astfel de decizie care îi afectează în mod direct, indiferent de argumentele care stau la baza ei. Ne dorim un mediu academic cât mai accesibil și adecvat pentru studenții băimăreni, ceea ce nu se va realiza prin creșterea taxelor de școlarizare. Vom încerca, prin urmare, să venim cu o serie de propuneri adresate conducerii univeristății care vor urmării oferirea unor facilități care sa compenseze această creștere pentru a veni în sprijinul celor care vor fi afectați de această decizie. a declarat Vlad Caniuca, președintele Ligii Studenților ,,Pintea Viteazul” din Baia Mare.