Nord Universitar a ajuns la Colegiul National Mihai Eminescu si Colegiul Tehnic Aurel Vlaicu

octombrie 10, 2014
octombrie 10, 2014 admin

In judetul Maramures cei mai multi dintre tinerii adolescenti isi indreapta atentia spre centrele universitare cu traditie, fara a lua in considerare faptul ca se pot specializa in domeniul ales si in Baia Mare in conditii similare si cu costuri mai reduse. Din aceste cauze, Liga Studentilor Pintea Viteazul din Baia Mare implementeaza in aceasta perioada proiectul „Nord Universitar”, proiect finantat de catre Directia Judeteana de Sport si Tineret Maramures.

In cadrul proiectului elevii din mai multe licee baimarene sunt intervievati cu privire la optiunile lor de dupa terminarea liceului dar si despre ce ii face pe acestia sa renunta sau sa continue in invatamantul superior.

Tot in cadrul proiectelor au loc si sesiuni de informare in cadrul liceelor, sesiuni de informare care au menirea de a promova oferta academica baimareana dar si avantajele invatamantului superior.

In data de 8 si 10 octombrie elevii Colegiului Tehnic Aurel Vlaicu dar si ai Colegiului National Mihai Eminescu au avut parte de cate o sesiune de informare, feedback-ul acestora fiind pozitiv.

In urmatoarea perioada vor mai avea loc sesiuni de onformare si in celalalte licee baimarene dar si in liceele din Sighet, lapus si Viseu de Sus.