125 de tineri baimareni vor beneficia de traininguri gratuite

septembrie 15, 2014
septembrie 15, 2014 admin

Liga Studentilor Pintea Viteazul desfasoara in lunile septembrie octombrie ale acestui an, proiectul “Tinerii – resursa pentru dezvoltarea durabila a comunitatii – Editia a II-a”, proiect finantat de catre Ministerul Tineretului si Sportului.

Prin acest proiect Asociaţia Liga Studenţilor „Pintea Viteazul” isi propune instruirea unui număr de 125 de tineri prin metode de educatie non-formala, în spiritul acestor concepte, dorind să-i transforme pe aceştia în promotori ai dezvoltării durabile şi a conceptului de CSR(Corporate Social Responsability).

De asemenea, in urma instruirii tinerilor, se vor realiza 10 proiecte de îmbunătăţire a diferitelor aspecte negative identificate de tineri la nivelul comunităţii locale. LSPV doreşte să impulsioneze 40 dintre cei 125 de tineri în a deveni vectori de opinie la nivelul comunităţii şi de asemenea sprijinirea acestora în a oferi soluţii viabile pentru rezolvarea lor.

Atât cei 40 de „vectori de opinie”, cât şi colegii lor participanţi la cursurile de educaţie non-formală vor avea rol multiplicator, urmând a implica şi alţi tineri cu care intră în contact în acest demers al Ligii Studenţilor „Pintea Viteazul”: metode non-formale de educaţie ca alternativă la educaţia „clasică” şi însuşirea de către cât mai mulţi studenţi şi tineri a conceptelor de dezvoltare durabilă şi CSR.

Proiectul va avea 3 mari directii pe care se va axa:

  1. Creşterea interesului tinerilor şi studenţilor din Baia Mare pentru participarea la cursuri educaţionale prin metode non-formale pe teme de competenţe comune, management şi dezvoltare socio-antreprenorială;
  2. Diversificarea ofertei de educaţie non-formală pentru 125 de tineri din oraş în perioada prin susţinerea a 5 cursuri cu instructori specializaţi şi 5 cursuri on-line pe platforma nonformal.lspv.ro .
  3. Determinarea unor idei de proiecte privind îmbunătăţirea situaţiei tineretului în condiţiile actualei dezvoltări socio-economice a municipiului Baia Mare în cadrul unui târg de proiecte special organizat în acest scop.

In urma proiectului se asteapta ca participantii sa dezvolte aproximativ 40 de noi proiecte pentru tinerii baimareni.