Organizațiile studențești îi cer Ministrului Mihnea Costoiu să își respecte promisiunile

martie 17, 2014
Posted in Aplicatie
martie 17, 2014 admin

Reprezentanții studenților din România, reuniți la Oradea în cadrul Adunării Generale a ANOSR, îi cer ministrului delegat pentru învățământ superior, Mihnea Costoiu și celorlalți reprezentanți ai Guvernului să ia măsuri pentru ca studenții să nu mai fie nevoiți să abandoneze studiile universitare!

Analizând datele a 20 de universități de stat, studenții au constatat că rata abandonului pentru promoția 2013 a fost de aproape 40%. Măsurile luate de stat și de universități pentru a diminua fenomenul sunt uneori la limita penibilului sau chiar sub această limită. Astfel, bursa socială are o valoare medie de aproape 3 ori mai mică decât necesarul și universitățile respondente au, în medie, un singur angajat specializat în consiliere în carieră sau consiliere psihologică la peste 8000 de studenți!

În urma protestelor studențești din toamnă, care au scos în stradă peste 10 000 de studenți în 10 centre universitare din țară, fiind cele mai mari proteste studențești din ultimii 10 ani, ministrul delegat a făcut o serie de promisiuni. De atunci, doar creșterea subvenției cămine – cantine a fost realizată – și aceea cu 10% față de minim 30% cât solicitase ANOSR!