Studenții condamnă exploatarea de la Roșia Montană!

septembrie 1, 2013
septembrie 1, 2013 admin

Studenții condamnă exploatarea de la Roșia Montană!

 

Liga Studentilor „Pintea Viteazul” își exprimă public dezacordul cu privire la decizia Guvernului României de a da undă verde exploatării minereurilor din Roşia Montană.

Controversatul proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană a fost aprobat în şedinţa Guvernului de marți, 27 August a.c şi va fi transmis Parlamentului spre adoptare. În cazul adoptării proiectului de lege de către Parlament, exploatarea minereurilor ar debuta în 2016 cu un impact devastator asupra sănătății populației din regiune din cauza utilizării cianurii, un beneficiu economic nesemnificativ pentru statul român în comparație cu gravele consecințe ale proiectului și valoarea aurului preconizat a se extrage, poluarea și degradarea ireversibilă a mediului înconjurător, afectarea deosebit de gravă a patrimoniului cultural care ar reprezenta o resursă inepuizabilă pentru dezvoltarea turismului și a economiei din zonă și nu în ultimul rând prin nerespectarea legislației de mediu.

ANOSR susține cu fermitate demersurile reprezentanților societății civile care se opun exploatării zăcămintelor auro-argentifere de la Roșia Montană și face un apel la solidaritate în scopul opririi proiectului de exploatare prin folosirea tuturor mijloacelor civice, pașnice și democratice disponibile.

,,Ne opunem cu fermitate demarării proiectului de exploatare a zăcămintelor auro-argentifere din perimetrul Roșia Montană întrucât considerăm că beneficiile României în cadrul proiectului sunt infime în comparație cu impactul devastator asupra mediului înconjurător și consecințele dezatruoase pe plan social, economic și juridic. Ne solidarizăm cu acțiunile de protest care vor avea loc la nivel național și facem un apel la responsabilitatea guvernanților vizavi de viitorul României!”Daniel Orza – Presedinte LSPV

De asemenea, ANOSR vă îndeamnă să vă informați asupra subiectului:http://blog.activewatch.ro/rubrica-cetateanului-necenzurat/romania-in-genunchi-acum-ori-niciodata/