Elevii si studentii maramureseni lupta impreuna pentru drepturile lor

august 20, 2013
august 20, 2013 admin

Considerand ca educatia reprezinta un drept natural, ce trebuie perceput ca o responsabilitate si un bun public, care trebuie sa ramana, prin efortul comun al actorilor implicati, o reala prioritate si sa se reflecte in politicile educationale si finantarea aferenta acestui domeniu, studentii si elevii maramureseni au decis sa se alature in lupta pentru respectarea drepturilor lor.

In acest context, Consiliul Judetean al Elevilor Maramures(CJE MM) reprezentat de Răzvan Cîndea, presedinte si Liga Studentilor „Pintea Viteazul”(LSPV) reprezentata de Daniel ORZA, Presedinte, au incheiat marti, 20 august 2013, un protocol de colaborare. Acesta creeaza contextul punerii in comun a resurselor informationale ale celor doua structuri, sustinerii reciproce si promovarii acelorasi principii, valori si pozitii pe domeniile de interes comun, in favoarea cresterii impactului actiunilor de reprezentare ale celor doua structuri in randul elevilor si al studentilor.
Cele doua structuri reprezentantive pentru invatamantul preuniversitar si pentru cel universitar din Maramures sustin calitatea educatiei si deschiderea sistemului educational catre fiecare individ, prin perceperea studentilor si elevilor ca parteneri reali, implicati in luarea deciziilor ce privesc domeniul educational.

„Parteneriatul incheiat vine ca o continuare a protocolului de la nivel national dintre Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania(ANOSR), structura in care LSPV este membru cu drepturi depline, si Consiliul National al Elevilor(CNE). In baza parteneriatului incheiat astazi intre cele doua structuri, LSPV si CJE MM, urmeaza sa initiem si sa dezvoltam diverse proiecte adresate atat elevilor cat si studentilor, sa dezbatem pe temele de interes comun dar si sa luptam impreuna pentru drepturile elevilor si studentilor maramureseni. Consider ca parteneriatul dintre cele doua structuri este unul benefic, parteneriatele locale dintre organizatiile studentesti si Consiliile Judetele ale Elevilor putand aduce un plus de valoare educatiei si o colaborare fructuasa intre elevi si studenti.” Daniel Orza, Presedintele Ligii Studentilor

„Colaborarea dintre Consiliul Judetean al Elevilor Maramures si Liga Studentilor “Pintea Viteazul” reprezinta un semnal de normalitate si o necesitate pentru demararea unor proiecte comune, in interesul elevilor si studentilor maramureseni. Sper ca acest parteneriat sa fie unul de lunga durata, iar rezultatele sa fie vizibile cat mai curand. Reprezentam principalii beneficiari ai actului educational, avem acelasi scop, ne confruntam cu probleme asemanatoare si avem toate sansele sa oferim impreuna solutii viabile pentru rezolvarea acestora.” Răzvan Cîndea, Presedintele CJE MM