rain
LSPV

Te ține la curent

#NextGeneration la Baia Mare!

Un proiect marca Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și European Students’ Union (ESU) desfășurat sub deviza „Together Moving Forward”, construirea unor interacţiuni pozitive între refugiaţi şi statele gazdă din toată Europa și invită studenţii şi refugiaţii din mediul universitar să colaboreze pentru a face mai incluziv sistemul de învățământ superior din Europa.

Ne dorim să fim factori de schimbare printr-o serie de acțiuni, urmând:
– Remodelarea discursului public în ceea ce privește refugiații și combaterea discursului instigator la ură (hate speech);
– Încurajarea și oferirea unei baze solide pentru participarea studenților refugiați în comunitățile universitare și nu numai;
– Susținerea inițiativelor studențești care vizează condițiile de viață ale refugiaților, şi nu în ultimul rând, accesul acestora la educație;
– Dezvoltarea capacității studenților reprezentanți de a fi mai receptivi la problemele legate de educația refugiaților;
– Creșterea capacităților federațiilor naționale studențești pentru a promova și susține politici clare care facilitează accesul studenților refugiați la educație, în speță la cel superior;
– Crearea unor grupuri și parteneriate cu diferiți actori implicați în problematica refugiaților, cu accent pe accesibilitatea acestora la educație
– Crearea de legături consolidate între refugiați, comunitățile lor și comunitățile studențești.

Proiectul constă într-o serie de cinci conferințe în cinci orașe diferite: Baia Mare, Galați, Timișoara, București și Suceava. În Baia Mare ne vedem pe 28 februarie, în Sala A1 a Facultății de Inginerie, începând cu ora 14:00. Conferința este organizată în colaborare cu Liga Studentilor „Pintea Viteazul” – LSPV.

Vino să vezi cum poți ajuta la îmbunătățirea procesului de acceptare și integrare a refugiaților!

 

SESIUNE: informații utile

Dragi colegi,

Sesiunea aferentă semestrului I din acest an universitar se desfășoară în perioada 22 ianuarie – 11 februarie 2018.

Sesiunea de restanțe aferentă semestrului I se va desfășura în perioada 19 – 25 februarie 2018.

RESTANȚE: Atât în perioada de sesiune, cât și în perioada de restanțe, se pot susține și examene din anii anteriori cu condiția să fie din semestrul I, iar plata efectuându-se o singură dată.

Taxa de susținere a unor examene în sesiunea aferentă semestrului care se studiază disciplina (plată pt. fiecare „probă” a disciplinei) se face până la data de 15 ianuarie 2018.

IMPORTANT:

Fiecare notă de la fiecare examen trebuie să vă fie trecută și în carnetul de student de către cadrul didactic pentru a evita situații în care trebuie să repetați examenul pentru că pe SINU nu ți s-a afișat nota și nu poți dovedi nota obținută la examen sau alte situații neprevăzute.

Regulamentul de taxe: https://www.utcluj.ro/media/decisions/2017/06/27/Taxele_pentru_anul_univ._2017_2018_.pdf

Structura anului Universitar 2017-2018: https://www.utcluj.ro/media/decisions/2017/05/30/Structura_anului_universitar_2017_2018.pdf

TAXE: termen limită 15 ianuarie

Rata a doua din taxa de școlarizare se achită până în 15 ianuarie 2018, în caz contrar veți plăti taxă de penalizare.

Conform regulamentului de taxe pentru anul universitar 2017-2018: „Taxa de penalizare (din suma restantă pentru 1 zi calendaristică) neplată la termen reprezintă 0,1 %”.

Taxa de susținere a unor examene în sesiunea aferentă semestrului care se studiază disciplina (plată pentru fiecare „probă” a disciplinei) se face până la data de 15 ianuarie 2018.

Pentru mai multe detalii despre taxe vă rugăm să accesați acest link: https://www.utcluj.ro/media/decisions/2017/06/27/Taxele_pentru_anul_univ._2017_2018_.pdf

10 STUDENȚI S-AU SPECIALIZAT

În perioada 22-29 noiembrie, 10 tineri din județul Maramureș au urmat cursul gratuit de manager de proiect din cadrul proiectului STUDENTUL, MANAGERUL DE MÂINE, organizat de Liga Studenților ”Pintea Viteazul” cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș.

 

Liga Studenților ”Pintea Viteazul”, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș, a oferit celor 10 tineri un context în care au învățat mai multe despre importanța și coordonarea proiectelor, un curs dedicat viitorilor manageri de proiect. Cursul fiind acreditat ANC – Autoritatea Națională pentru Calificări.

Ei au avut ocazia să învețe de la specialiști din domeniu, dezvoltându-și aptitudinile de manager de proiect, respectiv de coordonare și organizare. Numărul locurilor pentru acest curs a fost limitat, iar selecția s-a făcut pe baza primului venit. Cursul s-a adresat masteranzilor și studenților din an terminal, iar cei din an terminal își vor putea susține examenul doar după susținerea examenului de licență.

Câteva dintre temele abordate la curs au fost: conceptul general de proiect, trăsăturile principale ale proiectelor, despre organizarea și planificarea pe care le impune orice proiect realizabil.

 

„În urma acestui curs am acumulat o serie de noi cunoștințe și totodată am dezvoltat cunoștințele de bază avute pe această tema. Suportul de curs a fost foarte bine pregătit astfel încât am putut să înțelegem mult mai ușor și să ne dăm seama și noi singuri de anumiți pași din curs. Legătura dintre trainer și cursanți a fost una amicală și sociabilă, astfel încât cursul s-a desfășurat într-un mediu plăcut tuturor.” a declarat Raluca Surduc, cursantă.

Work&Travel SUA 2018

Vrei să trăiești visul american? Acum ai șansa prin intermediul Work&Travel SUA 2018.

Programul este o șansă unică pentru toți studenții de a ajunge în Statele Unite ale Americii, printre caracteristicile de bază enumerându-se: distracția, experiența și banii pe care îi poți câștiga de unul singur.

Acum ai șansa să beneficiezi de o oportunitate extraordinară, și anume: te înscrii împreună cu un prieten, în program, și plătiți o singură taxă de înscriere (1+1 gratis).

Nu mai aștepta, această promoție este valabilă numai în luna NOIEMBRIE.

Ia-ți prietenii și petreceți cea mai tare vară împreună, în America!

Liga Studenților ”Pintea Viteazul” recomandă cu încredere, ” Students Experience – Work and Travel” pentru a ajunge pe meleagurile americane și pentru a ajunge în locuri la care doar ai visat cândva!

Pentru informații suplimentare contactează-l pe colegul nostru Dumitru Pop – 0758 668 770.

Act today! Tomorrow might be too late !

Students Experience- Your way to USA !

Miss Universitaria 2017

Liga Studenților ”Pintea Viteazul” organizează a IX-a ediție a concursului Miss Universitaria.
11 studente au acceptat provocarea de a intra în lupta pentru titlul de Miss Universitaria 2017! 

Evenimentul, așteptat cu mare nerăbdare de către studenți, va avea loc în 7 decembrie la Casa Tineretului începând cu ora 18:00, unde se va desemna cea mai fermecătoare studentă din Centrul Universitar Nord din Baia Mare. Se anunță a fi o seară cu multe surprize și momente spectaculoase – un adevărat „Heaven on EARTH”!

Acest eveniment își propune să promoveze frumusețea, inteligența, atitudinea și originalitatea studentelor din Centrul Universitar Nord din Baia Mare.
Fiecare participantă va trebui să demonstreze că are toate atuurile pentru a primi titlul de Miss Universitaria 2017 prin parcurgerea unor probe specifice concursului.

Evenimentul va fi prezentat de Alex Martari și Gavrilă.

AFTER PARTY: LA MOUSTACHE!

Pagină Facebook: https://www.facebook.com/missuniversitariabm/

Eveniment: https://www.facebook.com/events/128224931194600/

Mai multe detalii veți afla în curând!